Airline Pilot Program

USA og Norge

Modulær pilotutdanning på 24 måneder

Oslo Flight Academy tilbyr full trafikkflygerutdanning i samarbeid med Pacific States Aviation. FAA & EASA Airline Pilot Program er et modulært utdanningsløp som gjennomføres i USA og Norge. 


Ingen tidligere flyerfaring nødvendig

Forhåndskrav er generell studiekompetanse eller realkompetanse. Det kreves ingen tidligere flyerfaring for å påbegynne kurset. Etter 20-24 måneder med flyopplæring i spennende omgivelser besitter man alle nødvendige sertifikater for å søke jobb i et europeisk flyselskap. Man har også mulighet å opparbeide viktige flytimer som instruktør i etterkant av utdannelsen.

rs=w-740,cg-true (1)
cr=w-730,h-730 (1)

Pris

1.030.000,-


Hva er inkludert i prisen?

 • Pre-departure course: nettbasert forkurs (før avreise)
 • FAA-program: fra null flytimer til CPL
 • EASA ATPL-teori 
 • EASA CPL/IR/ME kreditering (i Norge)
 • APS MCC-kurs 40t B737NG sim (i Norge)
 • Over 250 flytimer totalt!

Forhåndskrav

 • Minstealder 18 år
 • Generell studiekompetanse/realkompetanse
 • Bestått SIAP-test (opptaksprøve)


*Pris varierer avhengig av valutakurs og antall timer påkrevet for å bestå de ulike sertifikatprøvene. Pris er basert på USD/NOK 10,0

Pacific States Aviation

OFAs partnerskole i USA

San Francisco Bay Area

Skolen Pacific States Aviation (PSA) ligger på flyplassen Buchanan Field, også kjent som Concord Airport, omtrent 40 minutter øst for sentrum av San Francisco. Dette er en svært sentral beliggenhet hvor man har både Silicon Valley, Oakland og vindistriktene i Napa og Sonoma innenfor én times kjøring. Og akkurat beliggenhet er veldig viktig når det gjelder kvalitet på flytrening. I San Francisco-området finnes et mylder av små og store flyplasser med komplekst luftrom og varierende trafikkmengde. Det finnes faktisk mer enn 55 flyplasser innenfor 80 km av Concord. Man får derfor erfaring både med trafikken på de store flyplassene, samtidig som man kan trene uforstyrret på de mange små flyplassene i området. Og naturligvis: pent flyvær året rundt. 

  san-francisco
  California street
  yosemite
  shutterstock_413008909 liten

  California

  Opplev verden på fritiden

  Verdenskjente turistdestinasjoner

  PSAs sentrale beliggenhet betyr at man har anledning til å besøke verdenskjente turistdestinasjoner som San Francisco, Napa Valley, Big Sur, nasjonalparken Yosemite og Lake Tahoe på fritiden. 


  Studentboliger

  PSA har tilgang til studentboliger i nærheten av skolen. Boligene ligger i et såkalt gated community med eget basseng, treningsstudio, og uteområder. Togstasjon med tilgang til regionaltoget BART er innenfor gåavstand. Med BART kommer man seg enkelt rundt omkring i Bay Area, både over bukten til San Francisco, og til andre deler av East Bay. 

  PSA tilbyr gratis shuttlebuss mellom skolen og studentboligene tre ganger om dagen.

   FAQs

   Trenger jeg studentvisum til USA?

   Ja. Som student hos Pacific States Aviation får du utstedt et M-1 studentvisum. Du finner mer informasjon på travel.state.gov. 

   Behøver jeg å ha tatt flytimer tidligere?

   Nei, Airline Pilot Program (APP) er en komplett utdanning fra null erfaring.

   Jeg har allerede et norsk (EASA) PPL, kan jeg fortsatt reise over?

   Ja, APP er lagt opp som et modulært kurs. Du kan derfor starte på hvilket som helst nivå av tidligere erfaring. 

   Hva inngår i Pre Departure-kurset?

   Pre Departure-kurset er et kort nettkurs som forbereder det på studiene som venter i USA. Det inneholder blant annet en innføring i amerikansk luftrom, geografien rundt Bay Area, etc. Kurset gjennomføres før avreise til USA.  

   Er det opptaksprøver?

   Før man kan melde seg på kurset må man bestå en SIAP-test. 

    Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne!